Gelnagels

Gelnagels worden toegepast voor het verstevigen en het verlengen van de nagels. Bij het verstevigen van de nagels wordt de gel alleen aangebracht op de nagels, bij het verlengen van de nagels maak ik gebruik van sjablonen. Sjablonen zijn een soort stickers die ik gebruik om de hele verlenging met gel te maken, hier maak ik  gebruik van omdat deze zich het beste vormen naar de nagel om ze een perfect aansluitende kunstnagel te creeeren.

 

 

De gel is een stroperige substantie welke pas hard wordt onder UV licht. Het voordeel is hiervan is dat de nagels makkelijk gemodelleerd kunnen worden totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden. De gel is geurloos (in tegen stelling tot acryl) en is (meestal) hypoallergeen.

Het zetten van gelnagels

De nagelstyliste gaat bij het zetten van gelnagels als volgt te werk:
Als eerste zullen de handen worden gedesinfecteerd waarna de nagelriemen worden losgemaakt. Om er voor te zorgen dat de gel goed hecht wordt de nagel eerst vetvrij gemaakt. Het sjabloon wordt geplaatst onder de vrije rand van de nagel wordt opgebouwd tot de gewenste lengte. Als alle nagels zijn verlengd vijl ik alle nagels de gewenste lengte en vorm.. Nu kan de verstevigende gel op de nagel worden aangebracht. Doorgaans worden er 3 laagjes gel aangebracht welke onder een speciale UV lamp worden uitgehard. Afhankelijk van de gewenst look wordt er als laatste laag een blanke gel laag of colorgel laag aangebracht. Voor french manicure wordt gebruik gemaakt van een witte (blanke) laag. De colorgel is als vervanging van nagellak. Als de gel uitgehard is wordt er met een vijl het uiteindelijke model gevijld .Voor de verzorging van de nagelriemen worden deze ingesmeerd met een nagelriemolie. Als de nagelstyliste klaar is met je nagels hoef je je nagels dus niet meer te lakken en je nagels blijven een week of 3 – 4 mooi. De tijdsduur voor de behandeling van het van het plaatsen van een nieuwe set is ongeveer 2 uur . Na een week of 3 – 4 zullen de nagels uitgegroeid zijn en kan je deze uitgroei met gel weer laten opvullen bij de nagelstyliste, de opvulbehandeling duurt ongeveer een uur.

 

Nailfashion Do  |  nailfashion_do@live.nl